Franziska Lindinger werkt in haar Denk Atelier als filosofisch practicus en organiseert workshops en cursussen praktische filosofie. Daarnaast ontwikkeld zij programma’s voor basis, voortgezet en mbo onderwijs. Meer informatie hierover vind je op de website van Phlinder.
Ook modereert zij maandelijks een filosofisch en een socratisch café en geeft zij trainingen in en voor organisaties. Voor stichting Brein in Beeld werkt zij als netwerkwetenschapper. En neem eens een kijkje op de website van liever naief  en zie wat een filosoof kan toevoegen aan je evenement of festival!
Voor haar schrijverijen, gesprekswijzers en andere publicaties kun je terecht op Lindinger.

Franziska werkt en denkt graag samen en doet dit dan ook regelmatig met o.a.

Cultuurhistorica en praktisch filosofe Yvonne Nieuwenhuys van giottocp.com
Wijsgerig gespreksleider en filosoof Saskia van de Werff van Creathos.nl
Filosofisch practicus Hans Vonk praktischfilosoferen.nl
Pedagoog en ondernemer Saskia Snoek van Babbels.nl
Als klein kind vond ik het wonderlijk dat ik bestond. ‘ Heb ik of ben ik mijn lichaam? Waarom zien mensen niet wat ik denk? En hoe, weten grote mensen alles?’ Gelukkig kreeg ik filosofie op de middelbare school. ‘Ah-die vragen hebben meer mensen, gelukkig!’ De vragen die ik had zijn niet beantwoord, ze zijn wel veranderd, door mijn houding tegenover die vragen. Het niet-zeker-weten voelt niet meer zo dom en maken me ook niet meer van slag. Helder denken en leren van mijn vragen over het leven dat is voor mij levenskunst. Vragen kritisch benaderen dat is voor mij de act van het filosoferen vanuit verwondering. Want dat het bestaan bestaat blijf ik geweldig vinden. Deze houding met anderen oefenen en eigen laten maken middels kritisch denk en vraag onderzoek, dat is mijn weg.

“Que sais-je, wat weet ik ?” – Michel de Montaigne